Trenger toalettet en oppgradering?

Det er ikke mange som bytter selve toalettet før hele badet byttes ut, og vi mener på ingen måte at man skal bytte ut og kaste det gamle toalettet bare fordi det ikke har det aller nyeste designet. I forbindelse med oppussing av badet er det sannsynligvis ingen som beholder det gamle toalettet, og når badet har nådd slutten av sin levetid kan man skifte ut toalettet med svært god samvittighet. I noen tilfeller vil det likevel også være relevant å skifte ut hele eller deler av toalettet underveis.

Små oppdateringer på det eksisterende toalettet

Til å begynne med er det greit å nevne det som egentlig bør være en selvfølge, og det er at godt renhold av toalettet er essensielt for at det skal være rent og pent. Vi trenger ikke å gå mer i detalj. Setet og lokket er deler på toalettet som uten tvil kan skiftes ut underveis i levetiden til toalettet. Noen ganger kan det være fordi de helt enkelt går i stykker eller er slitt, spesielt i og med at disse delene ofte er laget i plastikk. Samtidig kan man også gi et eldre toalett et litt mer oppdatert uttrykk ved å skifte til et nytt stilrent sete og/eller lokk.

Er automatiske toaletter fremtiden også i Norge?

Automatiske toaletter med dusj- og tørkefunksjon markedsføres stadig mer i Norge. Enn så lenge er det ikke så mange som har investert i dette, og sammenlignet med land i Asia har de automatiske toalettene en svært liten markedsandel. I tillegg til de helt integrerte toalettene finnes det også noen alternativer med dusjfunksjon i et sete som kan monteres på et vanlig toalett. Uansett er det likevel nødvendig med nye opplegg for vann og strøm, og det er kanskje ikke så rart at de fleste utsetter en slik oppgradering til en større renovering av badet.