Smarte app-styrte dingser til baderommet

I dag kan det meste i boligen styres med en app. At dørlåsen er digital begynner nesten å bli standard, og alt fra kaffemaskiner til vanlige lamper styres med en mobilapp eller stemmen. På badet har ting ikke kommet like langt ennå. Det skyldes sannsynligvis både at man generelt ikke skifter ut ting på badet like ofte, og at selv entusiastene har en sunn respekt for det å blande vann og strøm.

En smart dusj eller vifte – har det noe for seg?

Det finnes faktisk ikke veldig mange app-styrte produkter til badet enda, men et par eksempel er dusj og baderomsvifte med appstyring.

  • For å få på plass en dusj som kan styres via en app, må man skifte ut relativt mye på badet. Selskapet Moen har lansert en smart dusj, men det er usikkert om det er noen i Norge som har investert i denne dusjløsningen. En utfordring er prisen på mange tusen kroner, men det er kanskje nytteverdien som er avgjørende. Trenger man virkelig å skru på dusjen fra en app? Det er mulig å spare de der få sekundene i dusjen når vannet er kaldt, men det er vel egentlig det hele.
  • Det finnes også baderomsvifter som kan styres via en app. Disse koster også et par tusen eller mer, men er i hvert fall mer realistiske å installere sammenlignet med de mer kompliserte dusjløsningene. Likevel må man stille seg det samme spørsmålet – hva er poenget? For de aller fleste vil det være nok med en vifte som gjør jobben sin i bakgrunnen, og for eksempel styres av luftfuktighet og temperatur.

Det kan hende at flere ting på badet blir mer automatisert i fremtiden, men da vil det sannsynligvis være stemmestyrte assistenter som leder an. Å fikle med en app for å endre temperatur på vannet vil aldri bli en god løsning.