Smart belysning på badet

God belysning på badet handler ikke bare om godt taklys, men dessuten også punktbelysning ved for eksempel speil og andre områder der man trenger litt ekstra belysning. Husk at alt elektrisk utstyr på badet må tilpasses det spesifikke området det er plassert i. Det betyr for eksempel at det stilles forskjellige krav til lamper innenfor et gitt område rundt servanten.

Lyset rundt speilet har mye å si

Det er helt sikkert mange menn som aldri har forstått hvorfor det finnes speil med belysning på flere sider. Det handler definitivt ikke bare om pynt, det har mye å si for hvilke skygger man vil oppleve på speilet. Med bare lys ovenfra, eller fra en av sidene, vil sminkelyset ikke være optimalt.

I dag finnes det mange speil med innebygget lys. Det betyr da heller ikke gammeldags sminkelys i form av enkeltpærer, men heller litt større lysfelt som er integrerte i speilet.

Downlights som oversiktslys

Det er delte meninger om utstrakt bruk av downlights i alle rom i boligen, men på badet passer downlights bra som oversiktslys. I de aller fleste tilfeller vil man velge downlights som kan dimmes, da er det også mulig å benytte full styrke ved for eksempel rengjøring.

I forbindelse med både taklys og andre lyskilder er det viktig å huske på de forskjellige kravene som stilles til kapsling mot vannsprut. Det er generelt ikke noen god plan å gjøre elektrisk arbeid på egen hånd, og på badet kan det få fatale følger. Det stilles egne krav til armaturer som er plassert innenfor gitte avstander fra vannkilder, og det handler definitivt ikke om byråkrati. Vann og elektrisitet kan være en svært dårlig kombinasjon, og dette er noe man bør overlate til de profesjonelle. Da vil man i tillegg kunne få konkrete innspill om hva som passer til akkurat ens eget bad.