På tide å oppgradere badet?

Det er ikke alltid enkelt å vite når det er på tide å rehabilitere badet. Hvis badet har nådd sin beregnede levetid og dermed er en «tikkende bombe» med tanke på vannskader og andre problemer, er kanskje ikke beslutningene så vanskelig – men situasjonen er ikke alltid så enkel.

Membran, sluk og røropplegg

Vannskader forårsaker skader for gigantiske summer hvert år, og det kan være en skikkelig kjedelig opplevelse å våkne opp til en oversvømt bolig. Samtidig kan det også skje mye under overflaten som man ikke ser. I verste fall kan resultatet være mugg og helseplager. Samtidig er dette en vanskelig avgjørelse, da det selvfølgelig ikke er slik at alle bad får problemer etter en teoretisk beregnet levetid.

Derfor er det viktig å følge med på statusen til membranen, som er selve beskyttelsen mellom vannet på badet og resten av huset, og sluk og røropplegg. Husk at det er mulig å forlenge levetiden til badet noe med enkle grep. Å installere et dusjkabinett gjør at vegger og gulv ikke utsettes for den samme belastningen som når man dusjer direkte på veggene.

Noen ganger kan det lønne seg med oppussing av overflater

I noen tilfeller er det mulig å bytte fliser, male fliser eller til og med legge nye fliser over de eksisterende. Dette forutsetter likevel da at man er helt sikker på at de underliggende strukturene som membran og rør er i god stand, og at den gjenstående levetiden forsvarer at man bruker litt penger på en begrenset oppussing.

Det kan være en fordel å komplettere en oppdatering av overflatene med for eksempel installasjon av et dusjkabinett. Da har man både gitt badet et oppdatert uttrykk, men dessuten også redusert risikoen for vannskader og kanskje gitt badet noen ekstra års levetid. Det kan forsvare kostnaden forbundet med et nytt moderne dusjkabinett.