Oppbevaring på et kompakt bad

Mange nye boliger bygges med relativt små bad. Dette gjelder spesielt for leiligheter, der det også er vanlig å benytte seg av modulbad i faste størrelser. Disse bygges i en fabrikk og leveres ferdige til byggeplassen. En ulempe med dette er at det sjelden er mulig å velge større bad enn standardleveransen, og det er nødvendig å tilpasse seg den begrensede plassen.

Er det mulig å ha vaskemaskin og tørketrommel et annet sted?

I nye leiligheter vil det sjelden være lagt opp til et eget vaskerom, men hvis det er plass til å flytte klesvasken et annet sted er det definitivt noe man bør prioritere. Det finnes selvfølgelig begrensninger i forhold til hva som er mulig med tanke på vann og avløp, men en investering i et eget vaskerom kan også øke verdien til boligen.

En annen mulighet er å enten benytte seg av en kombinert vaskemaskin og tørketrommel, eller å passe på at det er mulig å oppbevare ting over eller under vaskemaskinen. Det finnes for eksempel spesielle skap som passer rundt vaskemaskinen.

Smart oppbevaring i skuffer og skap

Å jevnlig rydde unna ting i skuffer og skap vil være den enkleste veien til et ryddig bad. Det er sjelden nødvendig å ha all kosmetikk eller alle produkter til håret stående fremme. Hvis man skal skifte ut interiøret på badet, kan det være interessant å vurdere skuffer istedenfor skap. Spesielt med tanke på oppbevaring av småting er det praktisk med skuffer som gir enkel tilgang til alt.

Åpne hyller ved siden av servanten kan også gjøre det enklere å holde det ryddig på badet, med plass til mye på et lite område. I de litt større skapene er det lurt å rydde opp og kaste med jevne mellomrom, også med tanke på at mange kosmetikk- og hygieneprodukter har begrenset holdbarhet.