Baderomsutstyr som gjør renhold enkelt

I forbindelse med rehabilitering eller oppussing av bad, så er det viktig å huske på detaljene som vil gjøre det enklere å holde badet rent i fremtiden. Et rent bad handler ikke bare om at det skal være hyggelig og innbydende å være på badet, men dessuten også om å forebygge sykdom og for eksempel spredning av smitte som virus eller bakterier mellom familiemedlemmer.

Vegghengte løsninger og rene flater

I dag leveres en stor majoritet av nye bad med vegghengte toaletter, og det handler ikke bare om design. Den store fordelen med et vegghengt toalett er at det er lett å rengjøre gulvet under hele toalettet, det finnes ingen skjøter eller kanter som på et gulvmontert toalett.

Det samme gjelder for veggmonterte skap. De gjør det lettere å rengjøre hele gulvet som en flate, og dessuten blir det enklere å følge med på at det ikke for eksempel samler seg vann under noen skap.

I tillegg til dette er rene flater ekstremt viktig. Det samles mange ting ved siden av servanten, men det er ikke helt optimalt med tanke på daglig renhold. Om mulig bør man heller passe på å legge til rette for oppbevaring i form av noen praktiske åpne hyller eller forskjellige stativer eller holdere som kommer litt opp fra selve benkeplaten.

Det er dessuten viktig å huske på renhold også når man velger både dusj og badekar. Dusjvegger og dusjkabinett kan være vanskelige å rengjøre, med mange kriker og kroker. Prøv å velge enkle modeller med mest mulig rette linjer og rene overflater. Når det kommer til badekar er det viktig at det er enkelt å fjerne sideplater for å vaske og holde det rent og ryddig under karet. Husk selvfølgelig også på at sluket må være tilgjengelig for jevnlig rens, på lik linje med sluk i dusj.